Stoppen met vapenEén op de vijf jongeren heeft het afgelopen jaar gevapet , variërend van een keer per week tot elke dag en een deel hiervan zal een dagelijkse roker worden , voor de tabaksindustrie een klant voor het leven.


Veel artsen maken zich grote zorgen want alles wijst erop dat vapen minstens zoveel schade zal gaan aanrichten als roken.


De tabaksindustrie promoot de E-sigaret ( vape ) als een minder schadelijk alternatief voor roken , maar dit is onjuiste informatie. In vrijwel alle vapes zit nicotine , één vape bevat in totaal meestal evenveel nicotine als 1 tot 2 pakjes .


De vloeistof in een vape is een chemisch soepje met smaakstoffen, propyleenglycol, glycerol, aldehyden en meestal nicotine. Veel mensen hebben klachten door vapen , vooral hoofdpijn, keelpijn en hoesten.


Smaakstoffen in vapes zijn veilig om te eten, maar niet om te verbranden en in te ademen , ook vapes zonder smaakstoffen en nicotine bevatten schadelijke stoffen die klachten kunnen geven.


Al die smaakjes, geurtjes en leuke glitterkleurtjes zijn heel bewust zo aantrekkelijk gemaakt dat jongeren ze als niet schadelijk bezien. Oorspronkelijk was dit ook bedoeld om mensen van het roken af te helpen en dus werd het geen E-sigaret meer genoemd maar vapen want het is voor de tabaksindustrie essentieel dat zoveel mogelijk jongeren gaan vapen en uiteindelijk verslaafd raken , het is gewoon een opstapje naar het gewone roken .
Er belanden nu al steeds vaker jongeren in het ziekenhuis met longschade :

Dus stop met vapen en bel 03 / 663.73.23 of mail [email protected]

Waar kan u ons vinden?

Rookstop Roosendaal


Vijfhuizenberg 42L
(eerste verdieping)
4708 AL ROOSENDAAL
Tel. 0165-399.000
[email protected]

Rookstop Breda


Lijndonk 4
4825 BG BREDA
Tel. 06-510.58.087
[email protected]

Rookstop Goes


Klein Frankrijk 7a
4461 ZN GOES
Tel. 06-510.58.087
[email protected]